לא מעט פעמים בחיים, אנחנו יכולים למצוא את עצמנו מתמודדים עם כאב בבליעה. בדרך כלל מדובר במצב לא מסוכן בכלל – אך אין ספק כי הוא לא נעים, ולכן נרצה להבין מאיפה הבעיה מגיעה, וכמובן גם לדעת כיצד לטפל בה. אז מה גורם למקרים שונים של כאב בבליעה, ומהן הדרכים הטובות ביותר לטפל במקרים אלו? על כך ועוד המומחים שלנו יסבירו לכם במהלך המאמר הבא שאתם עומדים לקרוא.
כאב בבליעה – גורמים
- דלקת גרון – לעיתים כאבי בליעה מתרחשים מסיבה מאוד פשוטה – יש לנו דלקת גרון. דלקת גרון היא בעצם זיהום חיידקי שמגיע לגרון ולשקדים, והוא גורם לנו לכאבים בגרון, קושי בבליעה וכן גם לעיתים גם לחום ונפיחות. לפעמים גם נראה כתמי מוגלה.
- צינון – בדיוק כמו דלקת גרון, גם צינון עלול לגרום לנו לכאבים כאשר אנחנו בולעים.
- אוויר יבש – גם אוויר יבש עלול לגרום למצבים שונים של כאבי בליעה, וזאת על ידי גירוי בגרון.
- חומרים מגרים – קיימים לא מעט חומרים שעלולים לגרות את הגרון שלנו, כך לדוגמא עשן או אבק – כאשר אנו שואפים אותם תיווצר תגובה כזו או אחרת של גירוי, ואילו היא עלולה לגרום לכאבים וקשיים בבליעה.
- אלרגיות – גם אלרגיות עשויות להשפיע. אלרגיה לאבק, אלרגיה לפרווה או מזון מסוים – כל אלו בהחלט עלולים לגרום להתנפחות בגרון שתביא לכאב בבליעה.
איך נטפל בכאב בבליעה?
- תרופות סבתא לכאב גרון – תרופות סבתא עשויות לבוא לידי ערך לפעמים, והן אפילו עשויות לפתור את הבעיה. נכון, הן לא מהוות תחליף לטיפול רופא במידת הצורך בשום צורה – אך הן בהחלט יכולות לעזור להקל על הבעיה לפעמים, כך שחשוב מאוד לבחון את האפשרות הזו לפני שממשיכים הלאה.
- טיפול רפואי – חשוב מאוד לערוך טיפול ובדיקה אצל רופא אף אוזן גרון במקרים בהם הכאבים ממשיכים ואף מחמירים לאורך זמן. רופא יודע כיצד לזהות את הבעיה, וכמובן להתאים לנו את הטיפול הטוב והיעיל ביותר על מנת להתמודד איתה. במידה ומדובר בכאבים לא חמורים שנמשכו לאורך תקופת זמן קצרה יחסית ייתכן כי תרופות סבתא וטיפולים ביתיים אחרים יעשו את העבודה, אך בכל מקרה אחר – כמובן שנצטרך להיעזר בשירותיו של רופא מוסמך.
בשורה התחתונה
אין ספק כי כאבים בבליעה זהו מצב לא נעים בכלל, אך כמו כל מצב אחר – גם כאן נוכל להקל באופן משמעותי על ההתמודדות בהינתן המידע הנכון. לכן, החלטנו בכתבה זו להסביר לכם שלב-שלב כל מה שצריך לדעת על הסיבות לכאבים בבליעה, וכמובן גם להציג לכם דרכי התמודדות שונות, החל מתרופות סבתא שונות ועד לקביעת תור לרופא. בכל אופן, אנו ממליצים לכם להתחיל בבעיה מהר ככל הניתן ולא לחכות עם זה.