החל מגיל מסוים, הסיכון לסרטן הולך וגדל. על כן, יש לבצע בדיקות שגרתיות בגברים ונשים, בכדי לגלות את הסרטן בזמן ולטפל בו, או לחילופין – להישאר במעקב ולראות כי אין התפתחות מסכנת חיים.
לכן, בנודע לגברים – יש ללכת לביקור אצל אורולוג מומלץ ולבקש ממנו לבצע בדיקה שתשלול הימצאות של תאים סרטניים בערמונית, שלפוחית השתן וכדומה.
לעיתים, גם לאחר גילוי של סרטן הערמונית – ימליץ הרופא על מעקב אחריו ולאו דווקא על פעולה כירורגית כזו או אחרת. במקרים אחרים, ימליץ הרופא על ניתוח שאינו פולשני באחת מן הטכניקות החדשות הקיימות בשוק.
בדיקות שגרתיות לגברים לגילוי סרטן הערמונית
אחת הבדיקות היותר נפוצות ויעילות לגילוי סרטן הערמונית היא בדיקת PSA שאותה עושים במסגרת בדיקת דם. מדובר על חלבון שמיוצר בערמונית, נמצא בזרע ותפקידו הוא לדאוג שהזרע יישאר נוזלי בכל עת. ישנן כמויות מזעריות שלו גם במחזור הדם ולכן ניתן באמצעות דגימת דם פשוטה להבין אם רמות החלבון הזה גבוהות יחסית, דבר שעלול להצביע על גידול סרטני בערמונית. תוצאות חריגות בבדיקה זו לאו דווקא מעידות על כך, אך כן מחייבות המשך בירור.
בדיקה נוספת באמצעותה האורולוג שלכם יוכל לקבל מושג כללי האם יש חשד לגידול סרטני בבלוטת הערמונית הינה בדיקה רקטלית פשוטה. במהלך הבדיקה, יכניס האורולוג את אצבעו אל פי הטבעת וימשש את אזור הערמונית. כמובן שזוהי אינה בדיקה מדויקת במאה אחוז, אך הרופא בהחלט יכול לקבל מושג האם יש צורך להפנות את המטופל לבדיקות נוספות במידה ומתעורר חשד לגידול במהלך הבדיקה הפיזית הזו.
בדיקה אחרונה אותה ניתן לבצע בכדי לגלות גידול בערמונית הינה ביופסיה. הביופסיה הינה בדיקה במהלכה נדגם חלק מאיבר כלשהו. במקרה זה, לקיחת הדגימה מן הערמונית גם כן תהיה רקטלית, אותה יעשה הרופא בדרך כלל בהרדמה מקומית.