קווים לדמותה של יזמות ישראלית וסטארטאפים

תוכן עניינים

היזמות הישראלית הולכת ומתפתחת עם השנים ואנו עדים לראות כנראה עוד עליית מדרגה בשנה הקרובה. שלושת החברות הבולטות בנוף של היזמות הישראלית בתחילת דרכה היו ככל נייס, צ׳ק פוינט ומלאנוקס, אך כיום אנו רואים חדשות לבקרים חברות ישראליות שמצליחות בארץ, בעמק הסיליקון ובעוד מגוון מקומות ברחבי העולם כולו. בראשן עומדות סולאראדג׳, וויקס, פלייטיקה, פייבר ועוד. אז מדוע אנחנו שנחשבים למדינה כה קטנה ובכל זאת כל כך מצליחים בתעשיית היזמות ועולם הייטק ביחס למדינות אחרות שנחשבות לגדולות מאיתנו בהרבה?

 

יזמות ישראלית- רעיונות ייחודיים ומוח שחושב מחוץ לקופסא

אין ספק שלמוח היהודי יש חלק גדול מאוד ביזמות הישראלית כאשר הרבה מאוד רעיונות להרבה מאוד מוצרים ושירותים מגיעים מכאן. כמובן שהמוח הישראלי יש יכולת גבוהה מאוד לחשוב מחוץ לקופסא. אנו רואים זאת על ידי קיצור תהליכים, הפיכת תהליכים ליעילים יותר בהרבה מאוד חברות ומוצרים, חדשנות כמעט בכל נושא בו אנו נוגעים ועוד הרבה מאוד תכונות שקצת מאיפיינות חוצפה ישראלית כמו כושר התבטאות, יצירתיות ועוד תכונות שאנו לא רואים אצל הרבה יזמים אחרים.

סטארט אפ ניישן

כל אותם רעיונות בשילוב של כל אותן התכונות שהזכרנו קודם לכן מביאות את תעשיית היזמות הישראלית לשיאים חדשים. זאת על ידי כך שבכל שנה חברות ישראליות נמכרות לחברות ענק עולמיות, פטנטים רבים נמכרים ברחבי העולם ועוד, ולראייה ניתן להסתכל על יזמים שונים ולדוגמא אורי אלטר. ככל הנראה אחת העובדות היותר מעניינות היא שבשנת 2021 צפוי מספר דו ספרתי של הנפקות של חברות סטארט אפ ישראליות בבורסה האמריקאית בשווי כולל של עשרות מיליארדי דולרים. אין זה כי עובדה זו בהחלט נותנת גושפנקא לכך שישראל היא הסטארט אפ ניישן האולטימטיבית תודות לשילוב בין אנשים, רעיונות מעולים, האופי והמוח היהודי שהופכים אותנו לאחת המדינות המתקדמות ביותר בעולם כולו בנושא יזמות.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם: