צנתור וירטואלי – מהיר ויעיל

תוכן עניינים

בשנים האחרונות אפשר להתוודע להרבה מאד פעולות רפואיות שמבוצעות בדרכים הרבה יותר נוחות וקלות מבחינת המטופלים, לרבות פעולות פולשניות שדרשו התערבות כירורגית של ממש. צנתור וירטואלי הוא אחד מאלה. עד לפני זמן קצר בלבד פעולה כמו צנתור הייתה כרוכה בכמה וכמה הכנות, זמן אשפוז, שריון של חדר ניתוח וכמובן העמדה של צוות רפואי שלם – רופא מומחה, אחיות מסייעות, רופא מומחה בהרדמה או טשטוש ועוד. כיום בזכות כניסה של עולמות הדיגיטל ורשת האינטרנט גם לתחומי הרפואה השונים אפשר לראות שיש דיגיטציה בהרבה מאד פעולות וטיפולים, מה שהופך אותם גם לקלים יותר לביצוע מבחינת המטופלים, גם לכאלה שיהיו כרוכים בהרבה פחות כאבים וחוסר נוחות וגם יקלו על המשאבים של בתי החולים ומערכת הבריאות.

 

איך מתבצע צנתור וירטואלי?

צנתור וירטואלי הוא בעצם בדיקת אולטרסאונד שמבוססת על גלי קול. באופן כללי הצנתור (ללא קשר אם הוא כירורגי או וירטואלי) מבוצע על מנת לברר האם יש חסימות או תקלות בזרימת הדם בעורקים הראשיים, בין הירך לבין הלב. בעת ביצוע צנתור בצורה הרגילה – מוחדרת צינורית עם מצלמה זעירה ומטפסת במעלה העורק מהמפשעה ועד ללב, כך יכולים הרופאים לראות מה קורה והאם זרימת הדם מתרחשת באופן תקין. כאשר הצנתור יהיה וריטואלי ויבוצע על ידי טכנולוגיית האולטרסאונד, יהיה מדובר בהדמיה אישית שתתבצע עבור כל מטופל בנפרד ואפשר יהיה לראות בדיוק את העורקים, את חדרי הלב ואת זרימת הדם. מכיוון שברוב המקרים יהיה מדובר במטופלים בעלי היסטוריה של מחלות לבביות, הרי שאפשר יהיה להעריך היכן תופיע הפרעה או חסימה. לאחר הצנתור יוכל הרופא הקרדיולוג לקבל החלטה בנוגע להמשך הטיפול במטופל כך שהמצב שלו ישתפר והוא ירגיש טוב יותר.

 

היתרונות של צנתור וירטואלי

מי שעבר צנתור רגיל לבטח יידע להעריך את היתרונות הרבים של צנתור וירטואלי – ללא פעולה פולשנית, לא החדרה של אביזרים רפואיים אל תוך הגוף, ללא כאבים תוך כדי או אחרי, ללא אשפוז וללא זמן החלמה. גם מבחינת בית החולים או המוסד הרפואי יש הקלה גדולה מבחינת צוות רפואי גדול שלא יהיה חייב להיות נוכח, לא יהיה צורך בשריון חדר ניתוח (מה שיאפשר לעשות שימוש בחדרי הניתוח עבור צרכים דחופים ומהותיים יותר) והמטופלים לא יצטרכו להישאר באשפוז ולהפוך לנטל על מערכת הבריאות כולה. אין ספק שיש כאן הרבה מאד יתרונות, כמו גם החסכון בזמן, שכן צנתור וירטואלי יהיה מהיר יותר מהפעולה הרגילה, מה שיאפשר לבצע יותר בדיקות עבור יותר מטופלים בכל פרק זמן נתון.

 

 

ההתקדמות של בדיקות רפואיות וירטואליות

אין ספק שעם הזמן בהחלט יש למה לחכות ועולם הרפואה ימשיך להתפתח ולהתקדם בעזרת התשתיות הדיגיטליות ורשת האינטרנט. יותר ויותר בדיקות שאפשר לאפשר להן לעבור תהליכי דיגיטציה אכן יעשו את זה וההקלה על העומס שחווה מערכת הבריאות בהחלט יהיה מורגש. חברות היי טק וסטארט אפ רבות עוסקות בדיוק בזה – במציאת פתרונות וירטואליים ודיגיטליים לביצוע בדיקות רפואיות שעד היום היו כרוכות בהרבה משאבים, כספים וכוח אדם וכעת אפשר לחסוך את כל אלה בעת ביצוע הבדיקות בדרך אחרת. והתוצאות של הבדיקות? אמינות, מהימנות, כאלה שאפשר להסתמך עליהן בעת מתן טיפול או המשך הנחיות לביצוע וכמובן שהן תתקבלנה הרבה יותר מהר בלי המתנה ארוכה שעלולה להיות מורטת עצבים עבור המטופלים.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם: