עולם ההייטק – באמת טוב כמו שזה נשמע?

תוכן עניינים

ישראלים רבים חולמים לעשות הסבה ולעבור מהתחום שבו הם עוסקים בין אם זה חינוך, קניינות או מכירות לתחום ההייטק. הם שומעים מחברים, מכרים וקולגות שהכסף מעולה, התנאים מצויינים וכי עולם ההייטק מציע אינספור הזדמנויות. אז נכון, לעובדי הייטק לרוב יש תנאים מצויינים, השכר שלהם גבוה בהשוואה לשאר המשק, הם נהנים מהטבות כמו למשל ארוחות במסעדות, מתנות בחגים, ימי גיבוש וכייף בבתי מלון ואפילו בחו“ל, סדנאות העשרה, טיפולי פדיקור מניקור למשרד במחירי מצויינים, הטבות במגוון תחומים. בנוסף, אפשרויות הקידום מגוונות וקורות לא פעם מהר ממה שהם חושבים.

 

שעות לא שעות בעולם ההייטק

למרות התנאים הטובים, עובדי הייטק פעמים רבות עובדים המון שעות. הרבה יותר ממה שרוב עובדי המשק בתחומים אחרים עובדים. נתנאל דוידי, עובד הייטק לשעבר מספר כי ”מדובר בממוצע של 9-12 שעות ביום ולפעמים אפילו יותר מזה. בזמנים של פרויקטים מיוחדים, השחיקה גבוהה וכך גם הלחץ“. מנתונים עולה כי אנשים הנמצאים בתחום, בקושי נמצאים בביתם וכמובן שמי שמשלם את המחיר פרט להם עצמם, אלו גם בני המשפחה.

 

 

 

האם אפשר לאזן?

בעיקרון, זה משהו שמאוד תלוי מקום עבודה. יש חברות הייטק יותר תובעניות ויש כאלה שמאפשרות לעובדים גמישות כמו למשל ימים בהם הם יכולים להישאר לעבוד מהבית וככה לתמרן בין החיים האישיים שלהם לחיי העבודה. יש גם משרות אם שלא מחייבות וויתור על האמהות. בנוסף, זה גם מאוד תלוי בתפקיד שמבצעים ובתקופות, שכן יש תקופות יותר עמוסות ויש פחות.

 

לסיכום, כמו כל דבר, גם הבחירה לעבוד בתחום ההייטק מביאה איתה יתרונות אל מול חסרונות וכדי להבין עם עצמנו האם זה שווה, עלינו להרגיש בטווח הרחוק מסופקים, מאושרים ושמחים ממקום העבודה שלנו. אם זה לא כך, שווה אולי לחשוב על שינוי.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם: