מה חשוב לזכור ביום ההובלה?

תוכן עניינים

יום ההובלה הוא יום שיא בתהליך המורכב של מעבר דירה. אין זה משנה אם עוברים דירה בתוך העיר או שצריך לנסוע רחוק לשם כך ויש לא מעט דברים, נושאים ופעולות שצריך לבצע או להתעסק איתם ביום הספציפי הזה. חשוב מאד לנהל רישום מדויק ומוקפד של כל מה שדרוש לבצע על מנת שלא לשכוח שום דבר חשוב. עם הזמן והתקדמות האריזות וההכנות לקראת היום הזה יתכן ויתגלו עוד ועוד דברים לביצוע. מכיוון שבדרך כלל זה היום שבו דירה מתרוקנת הרי שיש דברים לעשות רק ביום הזה או בימים שאחריו והם יהוו חלק בלתי נפרד מהתהליך כולו.

 

מה עושים הלכה למעשה ביום המעבר?

היום עצמו של מעבר הדירה הוא יום מלא התרגשות וציפייה, אליו מנקזות אינספור פעולות שבוצעו ויש גם רצון רב להתקדם ולראות את סיום התהליך בקצה המנהרה. מי שמתגורר למשל בכל אזור השרון כבר השיג מזמן קרטונים למעבר דירה בנתניה והסביבה כך שכל הנושא האריזה כבר לא רלוונטי ביום עצמו. חשוב להגיע לכתובת היעד לפני המשאית כדי לסמן כל חדר בשם או מדבקה צבעונית וכך המובילים יידעו לאן לקחת כל ארגז, חפץ או רהיט. את החפצים השבירים, יקרי הערך או אלה שדואגים להם – צריך לקחת לבד את הדירה החדשה.

נושאים שצריך לבצע או לזכור ביום ההובלה

חשוב שמי מבני המשפחה יהיה נוכח עם עובדי ההובלה במקום שאותו עוזבים על מנת לוודא שהם שומרים על החפצים, הרהיטים והקרטונים, שלא נשאר שום פריט או חפץ מאחור ובמידה וצריך לחזור לנקות את הדירה או לבצע בה עבודות כאלה ואחרות הרי שאחרי שהדירה ריקה לחלוטין יהיה קל יותר לראות את המצב שלה ולהבין מה בדיוק צריך לעשות. יש כמה וכמה החלטות שאפשר וצריך לקבל דווקא כשהדירה ריקה לחלוטין והרי שאי אפשר יהיה לעשות את זה לפני שמגיעים עובדי ההובלה ומוציאים ממנה את כל התכולה שלה. חשוב לא פחות לנשום עמוק ולהתחיל את היום בגישה חיובית ככל האפשר. 

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם: