סגירת חובות לבנק – איך עושים את זה?

תוכן עניינים

ישראלים רבים מגיעים למצב שמצטבר להם חוב בבנק. הסיטואציה הזו יכולה לקרות מכל מיני סיבות, אבל בעיקר זה נובע מהתנהלות כלכלית לקויה שנמשכת לאורך זמן. אז בכדי להגיע למצב שאנחנו בכלל יכולים להתחיל תהליך של סגירת חובות לבנק, יש כמה כללים שאנחנו חייבים להכיר אותם. הכלל הראשון הוא שבעצם אנחנו צריכים להבין מהי תמונת החוב האמיתית שלנו. יש הבדל בין חוב של 10,000 לחוב של 100,000 ש“ח. אם נשקיע את כל המאמצים שלנו בסגירת חוב קטן שבסופו של דבר אנחנו רק מכבים שריפה קטנה, לא עשינו בזה כלום.

 

הישארו רגועים

לא משנה מה גרם לכם להתעורר. בין אם זו העובדה שאתם צריכים לקחת משכנתא למוגבלים בבנק ובין אם הבנתם שאתם פשוט לא יכולים לעשות שום פעולה בבנק שלכם, ברגע שאתם בנקודה שבה זהו, אתם לא יכולים יותר לקחת כסף מאף אחד, יפעילו עליכם הרבה לחץ. תקבלו טלפונים מהבנק, אולי אפילו מכתב מעורך דין, התראות על עיקול או הוצאה לפועל, זה בדיוק הזמן להירגע שניה ולחשוב. בשלב הזה, מצב של חדלות פירעון, לא משנה כמה כסף אתם חייבים. אתם צריכים לשמור את הכסף שכן נשאר, לממן הסדר נושים, לממן את ההוצאות השוטפות של היום יום ואם צריך לשלם לעורך דין.

יש לכם חובות לבנק? תדאגו למשכנתא

מדובר בכלל סופר חשוב. אל תפגרו בתשלומי המשכנתא. זה תקף גם לגבי תשלום מזונות, חשבונות שוטפים ומיסים. לבנק יש זכות קניינית על הבית שלכם ואם תפגרו בתשלומים של המשכנתא, לבנק יהיה הרבה יותר קל לפנות אתכם ולכן חשוב להקפיד דווקא את המשכנתא, לשלם בזמן לפני שאתם פונים לסגירת חובות לבנק. זו הדרך שלכם להגן על הבית שלכם.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם: