מבקרים בשירותים בתדירות גבוהה? זה מה שכדאי לבדוק!

תוכן עניינים

בעיות של ביקור בשירותים בתדירות גבוהה פוגעות באיכות החיים ומתבטאות בהפרעות שינה עקב צורך תכוף במתן שתן במהלך הלילה, ועד לאשפוז דחוף עקב אצירת שתן, מצב של אי יכולת להטיל שתן. רק אנשים המבקרים בשירותים בתדירות גבוהה וסובלים לאורך זמן ממתן שתן בתדירות גבוהה מבינים עד כמה הדבר פוגע באיכות החיים שלהם. זה פוגש את אותם אנשים בכל מקום. בעבודה, בבית, שהם במסעדה, בחופשה במלון, בארוחת ערב אצל חברים קרובים ועוד.

מבקרים בשירותים בתדירות גבוהה? מה הסיבה?

ובכן, יש כל מיני סיבות שיכולות להוביל לתכיפות במתן שתן. ערמונית מוגדלת היא אחת הבעיות הרפואיות הנפוצות ביותר בקרב גברים, והיא משפיעה על ארבעים אחוזים מהגברים בגילאי חמישים, על שישים אחוזים מהגברים בגילאי שישים, ובגילאי שבעים ומעלה, התופעה נפוצה אף יותר. אצל נשים זה יכול להיגרם כתוצאה מדלקת בדרכי השתן, בזמן הריון וגם אחרי לידה. בכל אופן, כדי להתאים את הטיפול המתאים, חשוב קודם כל לאבחן את מקור הבעיה ולבצע את הבדיקות המתאימות לפי המלצותיות של הרופא.

חשיבות בדיקת הבעיה

למרות העובדה שגברים רבים סובלים מבעיה זו, רובם אינם פונים לקבלת אבחון או טיפול. הסיבה לכך היא שכמעט כל הטיפולים הכירורגיים הקונבנציונליים המוצעים כיום לטיפול ישיר בערמונית כרוכים בתופעות לוואי עם השלכות חמורות, כגון אימפוטנציה או בריחת שתן.

הבדיקה כוללת איתור סימנים מוקדמים למחלה בקרב אנשים שאינם חווים תסמינים. בדיקת סרטן מיועדת לזיהוי שינויים בשלב מוקדם, כאשר יש סיכוי גבוה שהטיפול יהיה יעיל. רופאים משתמשים בדרך כלל בשתי בדיקות עיקריות לבדיקת סרטן הערמונית: בדיקה דיגיטלית לפי הטבעת; ובדיקת אנטיגן ספציפי לערמונית.

ביופסיה של הערמונית היא השיטה היחידה לאישור סרטן הערמונית

אף אחת מהבדיקות אינה יכולה לאשר נוכחות סרטן הערמונית, שכן גורמים שונים עשויים להשפיע על התוצאות. יחד עם זאת, בדיקות אלו עשויות להצביע על הצורך בצעדים נוספים.

לפני ביצוע כל אחת מהבדיקות האלו, המועמד לבדיקה מתבקש להסכים לבדיקה בכתב ולאשר שהוא מבין את היתרונות והסיכונים הפוטנציאליים.

בדיקת פי הטבעת

זוהי בדיקה גופנית לאיתור שינויים בערמונית שעלולים להצביע על גידול. הנבדק מתבקש ליידע את הרופא והצוות הרפואי אם יש לו טחורים או סדקים אנאליים, מכיוון שהבדיקה עלולה להחמיר מצבים אלה. המומחה מורה לנבדק לשכב על צדו השמאלי ולמשוך את ברכיו עד לחזה, או לעמוד ולהישען על שולחן.

לביצוע הבדיקה, המומחה עוטה כפפות ומניח חומר סיכה על אצבע אחת. הבדיקה מתבצעת להערכת האזור סביב פי הטבעת לאיתור חריגות.

הוא מכניס בעדינות אצבע משומנת עם כפפות לפי הטבעת, ממשש את הערמונית כדי להעריך את הגודל ולבדוק אם יש בליטות, נקודות רכות או קשות וחריגות אחרות. בדיקה זו אינה כואבת אבל היא עשויה להיות מעט לא נוחה, ונמשכת רק כמה דקות.

תוצאות הבדיקה

לאחר הבדיקה, הרופא מסביר את התוצאות, והנבדק יכול לשוב לפעילות הרגילה מיד לאחר הבדיקה. אם הרופא סבור שיש צורך בנקיטת צעדים נוספים, הוא יבסס את הקביעה על תוצאות הבדיקה.

חשוב להבין שבדיקת פי הטבעת מייצרת במקרים רבים תוצאה חיובית שגויה. אם הרופא מזהה שינויים בבלוטת הערמונית, אין פירוש הדבר בהכרח שלנבדק יש סרטן.

מה קורה לאחר הבדיקות?

אם בדיקת הערמונית ובדיקות נוספות אינן מציגות ממצאים חריגים, הרופא עשוי להמליץ על פיקוח קבוע באמצעות ביצוע הבדיקות אחת לשנה עד שנתיים. אם התוצאות מצביעות על אפשרות לסרטן הערמונית, הרופא עשוי להמליץ על ביופסיה.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם: