פרוסטטה מוגדלת – מהם הגורמים והתסמינים?

תוכן עניינים

מהי בלוטת הערמונית (פרוסטטה) אצל גברים?

בלוטת הערמונית, או בשמה הלועזי – פרוסטטה, הינה בלוטה אשר מצויה רק בגופם של גברים, כלומר אין איבר מקביל בגוף הנשי. בלוטה זו ממוקמת קרוב אל שלפוחית השתן, וצינור השופכה של הגברים נמצא ממש  בבלוטה זו, ועובר דרך בלוטה זו ממש. לפרוסטטה ישנה תפקיד ראשי וחשוב במערת הרבייה של הזכרים, שכן הלוטה זו מוציאה את הנוזלים של הערמונית, ונוזל זה הינו נוזל חשוב אשר מכיל בו חלק מהזרע הגברי. הפרוסטטה נמצאת בתהליך של גדילה וצמיחה במהלך השנים, ולמעשה על פי מחקרים ידוע לנו כי עד לגיל 25 בלוטת הערמונית עדיין גדלה אצל גברים בעולם. ישנה בעיה נפוצה ומוכרת אצל גברים רבים – פרוסטטה מוגדלת.

 

בעיה זו הינה בעיה שחיכה ומוכרת אצל גברים באזור שנות ה50, כאשר במאמר זה, נציג בפניכם מיד רלוונטי ונחוץ עבור טיפול בבעיות של פרוסטטה מוגדלת.

פרוסטטה מוגדלת הסבר מפורט ותסמינים

פרוסטטה מוגדלת הינה גידול וגדילה שפירה של הערמונית, ההבדל אשר מתרחש הינו בגודל של הבלוטה, כלומר הפרוסטטה, אשר גדלה כולה ותופחת ממש. יש לציין כי האדם הבלעדי אשר יכול לאבחן אתכם ולקבוע כי אכן מדובר בגדילה של בלוטת הערמונית הינו אורולוג מומחה, ועליכם להתייעץ עם אורולוג מוסמך אשר עברה התמחות בתחום זה בלבד. במידה שנחליט לקחת את ההגדלה של בלוטת הערמונית, ולהשוות את המחלה הזו לסרטן הערמונית, אזי שנמצא שוני גדול בין השניים. מצב של סרטן בערמונית, הינו מצב שבו ישנו גידול ממאיר על הפרוסטטה, כלומר על בלוטת הערמונית, אשר מתפתח בצורה חריגה ולא תקנית. גידול סרטני ממאיר של מסירים אותו עלול להתרחב למקומות נוספים בגוף, ולייצר תסבוכת רפואית גדולה.

תסמינים של פרוסטטה מוגדלת

אדם אשר חווה גדילה על בלוטת הערמונית, ומאובחן על ידי רופא אשר מתמחה באורולוגיה כאדם בעל פרוסטטה מוגדלת, עלול לחוות את התסמינים הבאים:

  • קושי קל עד רב מאוד בהוצאת שתן
  • זיהומים שונים בדרגות שונות בדרכי השתם
  • אבנים אשר מופיעות בדרכי השתן ועלולות לגרום לעצירה מוחלטת של השתן

ישנה חשיבות רבה וגבוהה לגילוי מוקדם של גדילה בבלוטת הערמונים, פרוסטטה מוגדלת, על מנת לאפשר טיפול מהיר וזריז שיכול להציל חיים.

 

 

אבחון של ערמונית מוגדלת

בגלל שהערמונית הינה איבר אשר צמוד לאחורי האדם, ובשל המיקום שלה, ניתן ואפשרי לבצע אבחון של פרוסטטה מוגדלת באמצעות בדירה רקטאלית. בדיקה זו הינו מומלצת ביותר על ידי משרד הבריאות עבור כל גבר אשר הגיע לגיל 50 ומעלה. מעבר לכך, מגיל זה מומלץ וחשוב לבצע את הבדיקה הרקטאלית הזו אחת לשנתיים, זאת על מנת לאפשר אבחון מהיר ויעיל של גדילה בבלוטת הערמונית, אבחון מוקדם זה אצל אורולוג יכול להציל חיים.

איך אבחר אורולוג מומחה?

בין אם אתם חושדים כי אתם סובלים מפרוסטטה מוגדלת ובין אם אתם רוצים להגיע לאורולוג מומחה מכל סיבה אחרת, למשל לצורך מעקב וביצוע בדיקות מתאימות, מומלץ מאוד לבחור אורולוג מומחה דרך המלצות של אנשים שאתם מכירים. תוכלו להצטרף לקבוצות בתחום הרפואה בפייסבוק ולבקש שם ממליצים. בעיקרון יש שתי אפשרויות עיקריות. האפשרות האחת היא לנסות לבחור אורולוג דרך קופת החולים בה אתם חברים ולבדוק האם הוא מקבל באזור המגורים שלכם. לרוב ההמתנה היא די ארוכה ולכן אם התור שלכם הוא דחוף, תוכלו לפנות לאורולוג שמקבל באופן פרטי ולבקש החזר דרך הביטוח שלכם.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם: