עבירות סמים – כל מה שחשוב לדעת על ייבוא וסחר בישראל

תוכן עניינים

ישראל היא מדינה קטנה עם אוכלוסייה של כ-8.5 מיליון תושבים. דווח כי עבירות סמים וסחר סמים הבלתי חוקי בישראל מוערך בכמיליארד דולר בשנה.

ישראל לא איפשרה שימוש בסמים למטרות פנאי, וככזו, עבירות ייבוא וסחר בסמים זוכות ליחס חמור ביותר.

עבירת ייבוא או סחר בסמים היא אחת העבירות החמורות בישראל. זה נחשב לפשע נגד טובת הציבור ודינו במאסר לתקופה שלא תעלה על 15 שנים.

סמים הם חומרים המשפיעים על מערכת העצבים המרכזית, ומוכרים גם כתרופות נרקוטיות או חומרים פסיכוטרופיים. הסמים הנפוצים ביותר כוללים הרואין, קוקאין, אמפטמינים, קנאביס (מריחואנה) ואופיום.

ישנן דרכים רבות לייבא סמים לישראל. הדרך הפשוטה ביותר לעשות זאת היא להביא אותם איתך כשאתה נכנס לארץ מחו"ל. זה יכול להיעשות באופן חוקי או לא חוקי בהתאם לסוג הסם המובא. דרך נוספת לעשות זאת היא באמצעות שירותי הזמנה בדואר כגון DHL או FedEx למשל.

החוק הישראלי מגדיר סם ככל חומר שאינו מיועד לשימוש תרופתי או טיפולי ואשר עשוי לשמש כחומר משכר, ממריץ, כגורם להתמכרות או כאמצעי לשינוי מצב הרוח.

עבירות יבוא סמים מסווגות לשתי קטגוריות:

ייבוא סמים מחו"ל לישראל ויבוא סמים מישראל למדינה אחרת.

העונש על העבירה הראשונה הוא מאסר עד שלוש שנים, בעוד שהעונש על העבירה השנייה נע בין שישה חודשים לשלוש שנות מאסר.

חוק עבירות סמים בישראל

ישראל היא אחת המדינות הבודדות בעולם שיש להן חוקי סמים נוקשים. אסור להשתמש, למכור או לייצר סמים בישראל.

החוק נחקק על ידי הפרלמנט של ישראל בשנת 1977 ומאז תוקן פעמים רבות. החוק נאכף הן על ידי משטרת ישראל והן על ידי רשות המכס.

ישראל היא מדינה שהושפעה עמוקות ממגיפת האופיאטים. השימוש בסמים גדל בישראל ובתגובה, הממשלה העבירה חוקי סמים מחמירים כדי לסייע בהפחתת השימוש.

לישראל יש גישה שונה לדיני הסמים, שהיא ליברלית יותר מאשר ברוב המדינות האחרות. החוק מבוסס על הרעיון שיש למנוע שימוש בסמים, אך לא להעניש.

משרד הבריאות ומשטרת ישראל הקימו ועדה משותפת למאבק בשימוש בסמים. תפקיד הוועדה הוא לפתח אסטרטגיה למניעה וטיפול ולהחליט על שינויי חקיקה.

 

 

מדיניות הסמים הישראלית מבוססת על שלושה עקרונות:

– מניעה: קמפיין ציבורי נגד סמים נמשך מאז 1987;

– טיפול: משרד הבריאות מעניק תכניות טיפול לאנשים המעוניינים בכך;

– אכיפה: גורמי האכיפה (משטרה, מכס) אחראים על אכיפת החוק נגד מי שמפר אותו או מסרב טיפול.

דיני הסמים בישראל הם סוגיה מורכבת ורב-פנים, בעלת נקודות מבט ופרשנויות רבות ושונות.

חוק הסמים הישראלי מבוסס על עקרון הפחתת הנזק. החוק מניח שלכל אדם יש את הזכות לקבל את ההחלטות שלו לגבי גופו ומה שהוא מכניס לתוכו.

ישראל ספגה ביקורת על עמדתה הליברלית בנוגע לשימוש בסמים, ויש הטוענים שהיא מעודדת אנשים להשתמש בסמים. עם זאת, הגישה של ישראל מבוססת על הרעיון שאסור להעניש אנשים על שימוש בסמים כל עוד הם לא פוגעים באחרים בתהליך.

העונשים הפליליים על עבירות סמים נקבעים לפי סוג וכמות הסם המעורבים בעבירה. עבירות סמים מסווגות כפלילים או עוונות בהתאם לכמות הסמים המעורבים בעבירה. החזקה או סחר בכמות קטנה של סמים מסווגים בדרך כלל כעבירה, בעוד שהחזקה או סחר בכמויות גדולות מסווגות בדרך כלל כעבירה פלילית.

המאמר נכתב באדיבות האתר https://www.adato.co.il/

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם: