היו זהירים: מחלות הנגרמות מיונים שיש להימנע מהן

תוכן עניינים

אמנם הן נראות תמימות ויפות; הן מאוד חמודות כשמאכילים אותן בכיכרות וברחבי השכונה. אולם, בפועל הן די מסוכנות: ראשית, ישנן מחלות הנגרמות מיונים. יונים הן לא משחק ואין להתקרב אליהן יתר על המידה. הן נמצאות בסביבה של מבנים, מקננות לנו על אדן החלון, או במסתורי הכביסה (לרוב גם מזהמות אותה). לעיתים, הן פשוט נמצאות במרחק נגיעה כשאנו מחכים בסבלנות לתחנת האוטובוס. זו הסיבה שמקומות בהן יש יונים, מאוד מומלץ לתלות את הכביסה בתוך הבית ולא מחוצה לו, משום שהלשלשת שלהן היא זו שמעבירה את כל המחלות. סביבת יונים חושפת אותנו לעשרות סוגים של מחלות. כדאי לדעת כי ילדים וקשישים נחשבים לאוכלוסיות בסיכון גבוה. אז לפני שאתם מלמדים את הילדים שלכם על יונת השלום, כדאי שתהיו מודעים גם לסכנות שלהן.

מחלות הנגרמות מיונים שכדאי להכיר

מחלת Erysipeloid

לפני שנציג בפניכם מחלה חיידקית זו, חשוב לדעת שאם אתם סובלים מיונים המקננות בסביבה שבה אתם גרים או עובדים, מומלץ מאוד לפנות לקבל המתמחה בנושא הרחקת יונים. מחלת Erysipeloid היא מחלה המגיעה ממקור חיידקי. היא באה לידי ביטוי בתסמינים כמו גירויים בעור. המחלה גורמת לצריבה חזקה וכאבים. הזיהום יכול להיות בכל אזור בגוף ויש גם תסמינים נוספים כמו כאבי ראש, כאבים בפרקים, חום, הקאות ועוד.

מחלת Listeriosis

מחלה שגורמת לכל מיני שינויים במערכת העצבים ואף עלולה להוביל לדלקת בלב ולזיהומים בעור. היא מאוד מסוכנת לנשים הרות ויכולה להוביל להפלה או ללידה מוקדמת. במקרים קיצוניים היא יכולה גם לגרום למוות.

מחלת Pasteurellosis

מחלה מאוד חמורה הנגרמת על ידי חיידק ששמו Pasteurella multocida. היא מופיעה כזיהום במערכת הנשימה, או באיברים פנימיים אחרים כמערכת השתן. עלולה לגרום לדלקת ריאות. החיידק נמצא בלשלשת של היונים ונמצא בא במשך חודש שלם. אצל יונה מתה הוא שורד שלושה חודשים.

מחלת Encephalitis

מחלה זו גורמת לדלקת במוח ולמגוון של מחלות ויראליות אחרות במערכת העצבים והמוח. היא מובילה לקריסה של תאי המוח והגוף כולו.

מחלת St. Louis Encephalitis

גם מחלה זו משפיעה על מערכת העצבים ומובילה לדלקת במוח ו/או בעמוד השדרה. יש לה סימפטומים כמו כאבי ראש, קשיים בתנועה, פגיעה בראייה, בשמיעה וחום גבוה.

מחלות המגיעות מטפילים

יש שתי מחלות עיקריות המגיעות מטפילים. האחת נקראת Chlamydosis ויכולה לגרום אפילו למוות. היא מתחילה בתור דלקת ריאות או שפעת ומאופיינת בחום גבוה, צמרמורות, חוסר תיאבון, הקאות, שלשולים וחולשה בגוף. היא עלולה להוביל לדלקת בכבד ולהיווצרות של קרישי דם.

המחלה הטפילית השנייה נקראת Q fever – קדחת קיו. היא מובילה לצמרמורות, חום, חולשה, צינון, כאבים בחזה ובראש, צריבה בעיניים והזעה. יונים נושאות את המחלה, המגיעה מפרעושים וקרציות.

מחלות הנגרמות מיונים

שיטות להרחקת יונים

יש מגוון רחב של שיטות להרחקת יונים: רשתות מיוחדות, אותן פורסים לכל אורך המבנה או השטח בהן היונים מקננות; דוקרנים מכל מיני סוגים, שמרחיקים את היונים; דחלילים ובובות מיוחדות; כלובים; פתרונות סאונד ומערכות מתקדמות טכנולוגית להרחקת יונים.

לכל שיטה, כמובן, יש את היתרונות והחסרונות שלה. במידה ולא הצלחתם להרחיק את היונים בשיטת ”עשה זאת בעצמך“, מומלץ לפנות לקבלן, מדביר או חברה המתמחה בסילוק יונים. התהליך מתבצע בשלבים וכולל אבחון של הבעיה, ייעוץ ומתן פתרון. כדאי לאתר בעל מקצוע דרך המלצות של אנשים שאתם מכירים או להיעזר ברשת האינטרנט. יש בעלי מקצוע המספקים לקהל הלקוחות שלהם אחריות על השירות.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם: