ריגושים ושבירת שגרה יביאו לכם איזון בריא לחיים

תוכן עניינים

החיים בעידן זה הם חיים מורכבים, מאתגרים ומיוחדים במינם. הטכנולוגיה מהווה חלק בלתי נפרד מהשגרה, אנשים רבים עובדים מסביב לשעון (גם בשעות הערב וגם כאשר הם נמצאים בבית עם בני המשפחות שלהם) ובאופן כללי השגרה מאד עמוסה, אינטנסיבית, לחוצה ורוויית משימות יומיומיות. כל אלה נדרשים לשם קיום החיים ובדרך כלל מדובר בפעולות שכבר מבוצעות דרך קבע, שלא לומר באופן אוטומטי ללא הרבה רגש או שינוי באמצע. מכיוון שלא מעט כוחות נדרשים לשם ביצוע כל הפעולות האלה – הרי שצריך במקביל לדאוג לשבירת שגרה, הטענת המצברים האישיים, הנפשיים, המנטליים ורגשיים על מנת לתפקד בצורה נוחה ויעילה וכמובן כדי להתפנות לעשות גם דברים שאוהבים ונהנים מהם.

מהי שגרה, מהי שבירת שגרה ומהם הריגושים?

כאמור – בתקופה כל כך מאתגרת ישנה חלוקה די ברורה בין השגרה שחייבים לבצע אותה על שלל משימותיה ופעולותיה. היא זו שבעצם מעניקה את החיים הפיזיים והאובייקטיביים: עבודה, לימודים, משפחה, פרנסה, חוגים, קניית מצרכים או אביזרים שונים ועוד.
מול כל אלה עומדים לא מעט נושאים אחרים. נושאים אלו משתנים בין אדם לאדם ובין משפחה למשפחה. אלו הם מה שממלא את האדם בכוחות ואנרגיות לביצוע כל השאר: השתתפות בפעילות העשרה, הימצאות בקבוצת חברים משמעותית, שמירה והקפדה על חיי תרבות תוססים ומגוונים. בעצם – כל מה שגורם לו לשמחה, לקבלת כוחות מחודשים ורצון להמשיך ולהתמיד בשגרה המאתגרת שלו. פעמים רבות, נמצא את הנושאים הללו כנושאים העיקריים של מגזין לנשים. אלו הדברים שיביאו איתם נפש בריאה, היעדר דאגות ומצב רוח מרומם על בסיס יומיומי וקבוע.

מה חשיבות האיזון בין שגרה לריגושים?

באופן כללי, אפשר לקבוע באופן חד משמעי שלא יכול להיות האחד ללא האחר. השגרה חייבת להתקיים על מנת לחיות, להתפרנס ולטפל במי שנמצא בחסותו של האדם הבוגר. הפרנסה היא זו שתאפשר לעשות שימוש בחלקה על מנת למלא גם את הנפש ולרומם את מצב הרוח. מהצד השני, פעולות שממלאות את הנפש מניעות את האדם, גורמות לו לפעול על פי מה שחשוב לו, גורמות לו לשמחה ולהפחתת הדאגות. כך קל לו יותר להתמיד בשגרה של ביצוע פעולות החוזרות על עצמן ואין מה לשנות בהן.

מכיוון שברור שאלה מזינות את אלה, אלה מניעות את אלה ושני הדברים האלה הם מה שמרכיב את האדם – הרי שאין ברירה ולשים לב לאיזון העדין הנדרש עבור כל אדם. לא עבור כל אחד יהיה האיזון בדיוק כפי שהוא אצל האחר. לא כולם אוהבים בדיוק את אותם הבילויים, או את מה שמבצעים עבור הנפש. בשל כך, חשוב שכל אחד ימצא לעצמו את מה שעושה לו טוב ויידע בדיוק איך יהיה הכי נכון לאזן את זה עם השגרה שלו.

איך מוצאים את האיזון הנכון?

התשובה לשאלה זו פשוטה: מנסים, בודקים ובוחנים. אם צריך – משנים. כל אחד צריך לשאול את עצמו: מה הוא אוהב לעשות? מה הוא צריך במקביל לעבודה, לקריירה ולניהול משק הבית? מה השעות בהן הוא מעדיף לשים את השגרה בצד ולעשות דברים אחרים? אילו סוגים של פעילויות ימלאו את ליבו ונפשו בשמחה והנאה? האם יעדיף חופשה זוגית בחו"ל, או חופשה משפחתית בישראל, אשר תביא לו הנאה וותמלא את המצברים?
כשישאל את עצמו את השאלות המהותיות האלה – יהיו לו הרבה יותר קל לבחור מה לעשות בחלק הריגושים, מה ירגש אותו וישאיר בו חותם ובהמשך גם ייתן לו את האוויר לנשימה והדלק הפנימי להמשיך לפעול בשגרה חשובה שהיא מבורכת בפני עצמה.
לאחר מציאת האיזון המיוחל – גם מי שבסביבתו יידע ויראה שהוא מצא את האיזון והוא כעת שמח בחלקו מכל הבחינות.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם: